Babygrød – 4 mdr.

Kære Husmoderen.dk
Jeg har en baby på lidt over 4 mdr. Vores sundhedsplejerske har været og snakke om overgangs-kost. Vi skulle vælge mellem 4 grøde og valgte ris-grød.
Han spiser 10 skefulde hver aften, men han bliver ikke mæt af det. Jeg ville høre om der findes noget mad, jeg kan give gennem sutteflaske?
I øjeblikket spiser han sutteflaske hver halve time næsten 100ml og sover næsten ikke, fordi han hele tiden er sulten. Håber at du kan hjælpe mig.
VH Rikke
SVAR:
Hej Rikke
Før 5 måneders alderen behøves grød/mos ikke fylde det helt store i kosten, det er primært stadig mælken som udgør måltiderne. Så på den måde er grød bare et supplement til mælken (modermælk eller modermælkerstatning). Der er flot at han spiser 10 skefulde grød hver aften, men han har stadig brug for masser af mælk. Nogle blander en skefuld majsmel i mælken inden aften (vælling), og har derfor oplevet at deres barn sover bedre. Barnet har dog svært ved at fordøje så “tung” mad lige inden natten, og derfor vil det ofte få den modsatte effekt. Synes at du skal blive ved med grød om aftenen og så bare mælk i sutteflasken.
Det lyder som et appetitspring, som kræver en ekstra flaske om natten i en periode, og så vil det ændre sig igen. Hvis han virker urolig, så kan der jo også være andre ting, som spiller ind (udviklingsspring eller tandudbrud).
Med venlig hilsen
Julie

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.