Vi tester Neophos nye parfumefri opvasketabs

image kopi 11

Neophos har netop udviklet serien Power & Pure i samarbejde med Svanemærket og Astma-Allergi Danmark. Denne nye produktserie er udviklet med særligt henblik på at lave opvasketabs og midler til opvaskemaskinen, som er fri for unødvendige parfume- og farvestoffer.

Jeg havde den fornøjelse at være med, da produkterne blev præsenteret for en lille skare af folk d. 10. september på Kultorvet i København. Her fik vi udleveret de nye produkter og siden har vi testet på livet løs herhjemme i det lille hus på Fyn.

20130910-182926.jpg

Undersøgelser viser at kemi i hjemmet er noget 56,5 pct. af danskerne bekymrer sig om og særligt kvinderne. Vi bekymrer os særligt på vores børns vegne og det er ofte således, at de unge ikke føler at den ældre generation, tager problemet lige så seriøst, som dem selv.

”De yngre danske forbrugere, og særligt børnefamilierne, er meget bevidste forbrugere. De vil ikke blot have vasket op, de vil have skinnende rent service samtidig med, at de viser maksimale hensyn til egen, familiens og naturens sundhed. Derfor har vi udviklet Neophos Power & Pure, der har fået Svanemærket og er deklareret i samarbejde med de nordiske Astma-Allergiforeninger. Serien indeholder højeffektive enzymer og bruger en teknologi, hvor ilt nærmest ’bobler’opvasken ren. Samtidig er serien helt uden parfume, kunstige farvestoffer og fosfater. Det betyder skinnende ren service i skabene og brug af mindre kemi i hjemmet,” siger hun. De unge vil ikke bare have rent service efter opvaskemaskinen har fuldført sit arbejde, de vil også have miljøvenlige midler til at klare jobbet. Derfor har Neophos lanceret denne nye produktserie.

image kopi 10

Mærkningerne

Svanemærket er Nordisk Ministerråds miljømærke, som viser, at varerne er blandt de mindst miljøbelastende i den pågældende varegruppe. Mærket sætter grænser for udledning af giftige stoffer og for indholdet af uønskede stoffer i varen.  Virksomheder der ønsker Svanemærket skal indlevere omfattende dokumentation for deres produkt, emballage og fremstilllingsproces.

Med svanemærkede opvaskemidler undgår du følgende stoffer:
  • Reaktivt klor som afbleger men er miljøskadeligt.
  • EDTA som er en komplexbinder og binder kalken i vandet, men når det kommer i rensningsanlæg kan det også binde tungmetaller og hive det med ud i miljøet.
  • NTA som er en komplexbinder og som er CMR faremærket (dvs. risiko kræft/mutation/reproduktionsbar).
  • Perborater som afbleger men som er på EU´s kandidatliste og formodet CMR.

Astma-Allergi-mærkning fra de nordiske Astma-Allergiforeninger viser, at produktet udgør minimal risiko for udvikling af allergi og fx ikke er tilsat parfume, farvestoffer eller formaldehyd, der er et konserveringsmiddel.
Alle ingredienser og deres koncentrationer i produktet er risikovurderet af en toksikolog for minimal allergirisiko, og intet må være tilsat bare for at få produktet til at ”se godt ud” eller lugte godt.

(Kilde: http://www.ecolabel.dk/da/aktuelt/nyheder/2013/9/taenk-mere-paa-hverdagskemien/)

image kopi 9

Produktet i brug

Om selve produkterne, har jeg ikke meget at sige, fordi jeg absolut ingen forskel kunne mærke i min opvaskemaskine. Dette er absolut en god kritik, idet jeg ellers er rigtig glad for de opvasketabs jeg normalt bruger. Min opvask blev lige så ren, med disse nye tabs, som den plejer at blive. Derfor ser jeg heller ingen grund til at gå tilbage til de sædvanlige farverige og parfumefyldte opvasketabs. Jeg synes det er fedt at Neophos tager forbrugerne seriøst og har skabt disse nye opvasketabs. Husk dog altid at have fyldt salt og afspændingsmiddel i maskinen, for at opnå de flotteste resultater, men dette er jo ikke noget nyt. Emballagen er heller ingen problem, idet tabs’ne ikke skal pakkes ud eller noget. De skal blot smides i maskinen og voila, så er den vaskeklar.

Det at produktet er fri for parfume- og farvestoffer, er jeg ret vild med. Vi hører mere og mere om kontaktallergi, forårsaget af parfumer. Kontaktallergien er ikke arvelig, men er noget alle kan udvikle via gentagne gange, at blive udsat for direkte kontakt med parfumen på huden. Alt i dag indeholder jo parfumer, selv viskelæder, lys, dukker osv. og derfor byder jeg dette nye parfumefri produkt hjertelig velkommen i mit køkkenskab!

20130717-111806.jpg

Spar Penge

En sidste ting jeg lærte om opvask den dag vi var til informationsdag, var at vi kan spare op mod 13.000 liter vand om året, hvis vi holder op med at skylle servicen af inden vi sætter den i opvaskemaskinen. Skrab blot resterne af, hvorefter de beskidte tallerkener sættes i opvaskemaskinen. Selv hvis der går et par dage inden der bliver vasket, så burde maskinerne kunne klare det, især hvis de kun er et par år gamle. Vask så vidt muligt om natten, på økoprogram. Så sparer du endnu mere vand. Vasketiden er godt nok lidt længere, og det er derfor det bedst kan betale sig at lade maskinen vasken om natten. Vask også hellere en halv maskine, end at vaske op i hånden, da det også bedre kan betale sig. Endelig et sted hvor du kan tillade dig at være doven og lade maskinen gøre arbejdet for dig. Opvaskemaskineproducenterne er blevet så dygtige til at fremstille maskiner, som er gode til at spare på vandforbruget, idet de i mange tilfælde genbruger vandet. Men mere om det, når vi snart skal teste en af de nye maskiner fra Electrolux.

Pøj pøj med opvasken og skynd jer ud og køb de nye Neophos opvasketabs, så gør du ikke bare digselv og din familie en tjeneste, men også miljøet!

2 Comments

  • Tak for en god artikel, jeg vidste faktisk ikke at det bedre kan betale sig at vaske en halv maskine, end at vaske op i hånden. Det fact skal jeg benytte mig af 😉
    Vh Sanne

  • Desværre er det umuligt at købe Neophos quantum parfumefri opvasketabsnogen steder. I butikkerne sige oersonaletr, at jeg kan købe deres andre parfumefri opvasketabs. Desværre er de ikke lige så gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.