Rustne bageforme

Hej, tak for en meget nyttig blog!

Jeg har købt nogle bageforme i genbrug. De er rigtig fine og charmerende, men godt ridsede. Der er desuden steder, hvor jernet er rustet lidt.

20130721_152052

20130721_151949
Jeg har rengjort dem grundigt og forsøgt at fjernet al rust. Men jeg er meget i tvivl om de kan bruges til at bage med, når der har været rust på? Jeg har søgt på nettet, men jeg kan ikke rigtig finde noget svar på, om det kan være sundhedsskadeligt, og om det er okay så længe der er bagepapir imellem?

20130721_152020

Jeg ville gerne kunne bruge dem uden bagepapir imellem, så jeg håber at I kan hjælpe mig med mit spørgsmål.

Venlig hilsen Linda G. Nielsen

 

SVAR

Hej Linda.

Rust er desværre et helt normalt problem i gamle forme, men heldigvis er det rigtig nemt at fjerne, da det ikke er sundt at indtage. Først skyller du formene og så ryster du dem, så det meste vand kommer af – du må dog ikke tørre formene med hviskestykke, da der helst skal sidde lidt vand tilbage på siderne og i bunden. Derefter tager du natron og drysser det på i bunden og på siderne, så det sidder godt fast der hvor der er rust. Lad det sidde ca. 1/2-1 times tid.

Baking-Soda-for-Acid-Reflux

Derefter tager du en svamp eller endda en kartoffel skåret tværs over. Så kører du rundt med det, der hvor rusten sidder og så vil du opleve, at rusten slipper og formen bliver rigtig fin igen. Vask til slut formen af med rent vand.

2010_02_05-potato

Et generelt godt tip er, at smøre formen med lidt madolie. Dette forebygger rust og derfor er det en god ide, at gøre dette en gang om året.

Du kan evt. se denne video på Youtube for at få alle detaljer med.

Pøj pøj.

Vh. Ann-Alicia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.