Cheesecake Brownie med Hindbærskum

 

På husmoderen elsker vi at følge mange forskellige blogge og en af vores danske favorit madblogge er Madmedhjertet.dk Denne blog har fantastiske opskrifter og skønne billeder. Den er klart et besøg værd, hvis man søger delikate opskrifter, som er overkommelige at lave!

Denne opskrift er efterhånden blevet så populær blandt veninderne, at jeg bliver nød til at dele den med jer.

Cheesecake Brownie med hindbærskum 10-12 portioner

[box type=”shadow” ]

Brownie

200 g.mørk chokolade

200 g. smør

250 g flormelis

3 æg

100 g hvedemel

1. Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad. Lad den afkøle imens du fortsætter.

2. Pisk smør og sukker godt og luftigt.

3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg.

4. Rør melet i lidt efter lidt til dejen er ensartet.

5. Rør tilsidst den smeltede chokolade i.

6. Fordel dejen i en smurt springform på 25-26 cm. [/box]

 

[box type=”shadow” ] Cheesecake

400 g. flødeost (ikke light!)

150 g. flormelis

½ tsk vanilleekstrakt men meget meget gerne kornene af 1 vanillestang

2 æg

1. Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen ved lav hastighed.

2. Pisk æggene i et ad gangen med piskeris ved håndkraft og pisk godt efter hvert æg.

3. Massen skal være helt ensartet men pas på ikke at overpiske så osten skiller.

4. Smør osteblandingen oven på brownie dejen og fordel den så den ligger helt glat.

5. Bag kagen ved 170 grader i 45-55 min. Hold specielt øje med at brownielaget er bagt færdigt. dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej på tandstikken du tester med.

6. Lag kagen afkøle helt, pak kagen og springformen ind i vitawrap og sæt den på køl til dagen efter. Det bliver den kun bedre af 🙂
[/box]

 

[box type=”shadow” ] Hindbærskum

200 g. hindbær fra frost

100 g. sukker

3 blade husblas

4 dl piskefløde

1. Kog hindbær op i en lille gryde sammen med sukkeret og blend herefter til en ensartet masse.

2. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min, knug den for vand og rør den ud i den varme hindbær sauce.

3. Lad hindbærsaucen afkøle min. 5 timer.

4. Hæld den kolde hindbærsauce og fløden i en røreskål og pisk det hele til skum. (alternativt pisk fløden til skum. Rør godt rundt i hindbærsaucen og vend den sammen med fløden)

5. Fordel skummet på kagen og pynt den som du nu synes. Man kan pynte den med friske hindbær – det skal man altså næsten, for det var så lækkert! Smeltet chokolade er også et hit. Stil gerne kagen på køl 1 time eller 2 inden servering.[/box]


[/box]

 

 

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Lys Ring På Mahognimøbel

Kære Inge M Johnsen, Har du et råd til hvad jeg skal...
Read More

13 Comments

  • Hej,
    Er det FLORMELIS og ikke almindeligt sukker, der skal bruges i brownie kagen og cheesekagen?
    Meget gerne svar idag, da jeg skal bage den i aften 😉

  • Så lækker kage. Frøs resten og ja det blev den faktisk ikke dårligere af.

  • Hej!

    Sikke en lækker kage!
    Jeg skal også bage den kage her imorgen, men vil høre ad om jeg kunne erstatte noget husblas med noget majsstivelse eller evt noget andet?

    ønsker et hurtigt svar 🙂

  • Hejsa. Det ved jeg ikke om du kan. Jeg ville personligt lade være da de bliver lidt geleagtigt. Så jeg ville klart holde mig til husblas. Bare sørg for at lægge den i når hindbær og sukker har kogt kort op. Læg husblassen i når hindbær stadig er varmt så det smelter. Rør så rundt med et piskeris, grundigt og sæt det på køl et par timer, før du rører det op med flødeskummet. Pøj pøj

  • Hej.

    Jeg har lige lavet kagen for 2. gang. Første gang blev den meget vellykket, men denne gang var cheesecake-fyldet alt for flydende. Hvordan kan det være? Jeg brugte 2 pakker Philadelphia Classic (ikke light) og der kom heller ikke mere vådt i, end de 2 æg som opskriften kræver. Har du erfaring med dette? Resultatet bliver rigtig øv, da brownien ikke bliver holdt nede af cheesecaken, og de to på den måde blive blandet sammen, så man ikke får 2 flotte lag.

    Hilsen Mette.

  • Rigtig godt spørgsmål. Det har jeg endnu ikke selv prøvet. Måske du har pisket det for grundigt eller hældt det for stærkt oveni brownie dejen så de to har blandet sig? Man skal passe på og hælde forsigtigt. Det er mine bedste bud

  • Hej ! Jeg har lige bagt kagen.men cheesecaken er blevet fast? Var ellers for flydende ,så jeg var nødttil at give den længere tid ? Så brownies kagen er ikke længere flydende?? Hvad er gået galt?

  • Super lækker opskrift , jeg har brugt den flere gange og har kun haft gode resultater hvergang ..

    .
    Ps til brownie bunden har jeg brugt sukker og ikke flormelis… Til flødeost blandingen har jeg brugt flormelis …

  • Hej – for det første verdens bedste opskrift! Alle elsker den og det en sikker vinder hver gang 🙂
    Jeg ville høre om der var nogen der har erfaring i at fryse brownien med cheesecake laget inden der kommer hindbærskum på?

    Hilsen Kamilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *