Kan Dysons fantom hårtørrer virkelig gøre kruset hår blødere og mere glansfuldt?

Igennem de sidste fire år har Dyson hældt mange millioner i at udvikle verdens mest lydløse, hurtige og ikke mindst hår-venlige hårtørrer nogensinde. (Sponsoreret) Jeg har hørt til blandt dem, som meget spændt har ventet på, at hårtørreren skulle komme til Danmark og da den så endelig landede i min postkasse, var jeg klar til at komme i gang. Men i forsøget på at være objektiv, kunne jeg ikke være den eneste tester. Derfor udpegede jeg to kvinder udover mig, som havde mere kraftigt og krøllet hår end mit, tynde, lange glatte skandinaviske hår, Camilla & Maria (se ovenstående billeder).

DESIGN

Noget af det som Dyson har gået meget op i er hårtørrerens vægt. Et stort problem omkring mange hårtørrere er, at de er meget tunge, da al vægten ligger i selve hovedet. Dette giver ondt i armene når man skal tørre i længere tid. Derfor har Dyson gjort sig umage og har plantet en lille, kraftig motor i selve håndtaget.

Hovedet er relativt lille og har et stort hul lige i midten, hvorigennem den blæser luft ud. Hårtørreren kan indstilles til fire forskellige varmefunktioner og tre forskellige blæseniveauer. Derudover måler den selv temperaturen 20 gange i sekundet for at sørge for at håret ikke bliver for varmt, så det ikke bliver skadet.

Hovederne som enten kan give en mere retningsbestemt tørring eller defuseren, som kan løfte dine krøller til nye højder, sidder ikke bare fast som på almindelige hårtørrere, de sidder fast med magneter. Lige denne detalje er jeg fuldstændig vild med. De er meget nemme at tage af og tage på og da magneten er meget kraftig, falder hovederne ikke af under brug, som de ellers kan have tendens til. Det er også nemt at dreje og justerer hovederne uden at de falder af.

Knapperne som indstiller blæseniveau og varme er ret små. Ofte er de større og nemme at ramme under tørringen, men på denne er de mindre og det kræver at man har haft gang i maskinen et par gange før det helt ligger i hånden.

Ledningen er rigtig lækker og blød og en fed detalje er, at den har en evne til ikke at blive filtret ind i enten sig selv, eller andre ledninger i skuffen. Jeg ved ikke hvordan den undgår det, men det gør den. Derudover er den rigtig lang, hvilket er dejligt hvis spejlet er langt væk.

Filtret i hårtørreren renses en gang om måneden. Man skruer ganske enkelt håndtaget af og bruger en blød tandbørste til at rense af med. Det er meget nemt, og så er Supersonic køreklar igen.

I BRUG

Egentlig vejer hårtørreren ikke meget mindre end andre små hårtørrere, men da vægten sidder i håndtaget og ikke i hovedet, føles den meget lettere og er nemmere at styre. Dette gør den utrolig let at bruge. Man bliver ikke så træt i armene og håndleddet, hvis man som mig nogle gange står og tørre hår i mere end ti minutter.

Derudover føles luften bare mere blød end den luft der kommer ud af andre hårtørrere. Det lyder mærkeligt og måske endda ulogisk, men det hullede hoved som trækker luft ind fra alle sider, formår at regulere temperaturen og den retning luften blæser i, så det føles helt perfekt.

Flere hævder, at deres tørringstid er blevet halveret når de har prøvet Dysons hårtørrer, dette gjalt dog ikke for mig, med det glatte lange hår. Det skal dog siges at min almindelige hårtørrer i forvejen er en dyr og meget kraftig fætter og derudover tørrer mit hår generelt meget hurtigt, så jeg oplevede ingen forskel.

Maria og Camillas oplevelser i deres mere kraftige og krævende hår, adskilte sig på nogle områder fra mine og på andre områder havde vi gjort os de samme erfaringer.

Maria, “Overordnet har jeg været meget glad for hårtørren, og det er der flere årsager til. Først og fremmest vejer den ikke ret meget og så ligger den super godt i hånden. Derudover er den lydsvag! – en klar fordel når man er den i husholdningen der står først op om morgenen, og skal tørre hår uden at vække de andre. Og så er det dejligt at kunne “svare på 1000 spørgsmål til professoren” (hvorfor kan man aldrig gøre sig klar i fred?) mens man tørrer håret, og ikke er nødt til at slukke for at føre en samtale. Derudover har jeg en tendens til småkrøller/uregerligt frizzy hår i nakken…jeg oplever at mit hår på en eller anden måde er nemmere at glatte, og at stylingen holder ret godt, når jeg har brugt Dysons hårtørrer. Jeg synes det er rart, at der er varmekontrol, så man ikke brænder hovedbunden, ansigtet eller hænderne – min gamle hårtørrer kan blive temmelig varm til sammenligning! Til slut kan det være, at det måske er noget jeg bilder mig ind, men det er som om mit hår er blevet lidt blankere, og måske er det netop fordi det ikke bliver “brændt af” på samme måde som min egen hårtørrer.”

Camilla, “Hårtørreren er dejlig let, og nem at have i hånden. De magnetiske “hårdimser” er nemme at tage af og på, og falder ikke af under brug. Det er skønt den ikke larmer så meget. Når jeg glattede det synes jeg håret blev blødere end alm hårtørring, men jeg skulle dog stadig bruge glattejern for at få det helt glat. Mine krøller kom virkelig til sin ret, og holdt i 2 dage, hvilket de ellers ikke plejer.”

MINUS

Jeg har tidligere testet produkter for Dyson og er oftest ret begejstret for både deres design, ydeevne og sans for detaljer. Dog har jeg aldrig været imponeret over deres priser, som tit ligger i den dyre ende af skalaen. Det er absolut ingen undtagelse for denne hårtørrer som koster 3000 kr.!! Og dette var Camilla og Maria også enige i. På baggrund af prisen ville hverken Camilla eller jeg investere i hårtørreren, men hvis den kostede det halve var vi ikke i tvivl. Det ER virkelig en god hårtørrer, men når ens hår i forvejen ikke er så krævende er det mange penge. Her var Maria med sit kraftigere hår dog uenig, “Når man sagtens kan bruge flere tusinde kroner på køkkenmaskiner som man kun bruger en gang imellem, hvorfor så ikke bruge penge på en hårtørrer som man har i 10-15 år og bruger flere gange om ugen.” Og hun har en pointe – den ER dyr, men så har man mange års fantastiske hårtørringer i vente.

KONKLUSION

Testpersonerne taler for sig selv og alle tre har været meget begejstrede for hårtørreren. Jeg selv, med det glatte, tynde hår er nok den der har set den mindste forskel, hvilket er fordi mit hår har den tekstur det har – det er i forvejen nemt at tørre, sætte og det er naturligt glat. Både Camilla og Maria havde kraftigere hår og fik derfor fuld valuta ud af hårtørreren. Deres hår blev både blødere, mere glat og tørrede hurtigere. Så alt i alt en fantastisk hårtørrer, som dog ligger i den dyre ende af prisskalaen.

Men der er ingen tvivl om at dette er en feinschmecker hårtørrer, hvor folk med en krævende manke vil opleve en forandring både i styling og hårets tekstur, og hører man blandt dem vil jeg klart anbefale at investere i Dysons nyeste vidunder.

Hårtørreren kan købes her.

(Affiliate artikel)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.