Sådan får du mere overskud i hverdagen

Står du for alt det praktiske derhjemme, og synes du nogle gange godt det kan blive lidt stressende, at være sikker på, at der er styr på det hele? (Sponsoreret) Der kan være meget at holde styr på i huset, og hvis der måske også er en have, der skal passes og en familie der skal have mad, kan det hurtigt blive lidt uoverskueligt. Du får derfor et par råd til, hvordan du kan finde mere overskud, som husmor, her. 

Uge og madplan er vejen overskud

For at få mere overskud kan du vinde meget, ved at lægge en madplan. Du behøver ikke lægge madplanen langt ud i fremtiden, bare en uge af gangen er nok. Hvis du sætter dig, måske med resten af familien, og lægger en madplan for næste uge, fx søndag eftermiddag, giver det et bedre overblik af den kommende uge.

Når i laver madplanen kan I samtidig snakke om, hvad der er af planer den kommende uge, og overveje at udvide madplanen, til en generel ugeplan, hvor I skriver hele familiens planer ind. Hvis I har en ugeplan, er det nemt at overskue, hvem der skal hvad hvornår, og det giver et langt bedre overblik over den kommende uge.

Giv dig selv lov til at tage en fridag

Hvis du har travlt med arbejde, rengøring, madlavning og børnepasning, skal du huske at tage tid til at give dig selv en fridag engang i mellem, så du ikke kører helt død i de huslige pligter. Du kan også ”nøjes” med en frieftermiddag, hvor du har nogle timer til at lave noget, som du har lyst til.

Du kan fx tage på shoppingtur og forkæle dig selv med en noget nyt tøj, eller en computertaske til kvinder. Du kan også overveje at købe noget til boligen, som du godt kunne tænke dig. Hvis du slider i det med rengøring, har du også lov til at forkæle sig selv med at par nye ting.

Få hjælp til det der tager lang tid

Hvis du har nogle hængepartier der skal ordnes, men det er noget der tager lang tid for dig, kan du overveje at få hjælp til det. Det kan fx være der mangler at komme styr på de sidste boligpapirer, eller du har brug for at klage over skat. Det kan også være noget husligt, som fx at få vasket alle vinduerne i huset, som godt kan tage noget tid, eller hvis facaden på huset skal males.

Hvis det er noget, der tager meget lang tid for dig, kan det være en god idé at få hjælp til det, så du ikke ender med at bruge al den tid du havde tilovers på det.

Få overblik over din økonomi

Hvis du har et stramt budget til daglig, kan det også give meget overskud, hvis du får et bedre overblik over din økonomi.

Det kan du gøre ved at lægge et budget, og så holde øje med, om du overholder det budget, du har lagt. Du kan også kigge på, hvad du bruger mange penge på, og se om der er noget, du kan skære ned på, hvis du gerne vil have flere penge til noget andet.

Hvis du har en meget stram økonomi lige nu, kan du overveje at tage et lån med NemID. Det kan godt være svært at lægge et budget, hvis økonomien er problematisk lige nu, så hvis du får lidt ekstra penge, kan det være med til at give et bedre overskud.

En måde hvor du kan spare penge, er hvis du lægger madplanen og derefter nøjes med at handle ind en gang om ugen. Når du har madplanen kan du nemt se, hvad du skal bruge og du kan derfor nøjes med at handle ind en enkelt gang om ugen. Når du kun handler ind en gang om ugen, undgår du at lave for mange impulskøb, og du kan derfor spare penge der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.