Når du skal skabe et nyt hjem for din familie

Det kan være hårdt at erkende, at det hjem man gennem mange år har bygget op og kræset om, skal skiftes ud med et helt fremmed. (Sponsoreret) Det er i forvejen en kompliceret sag at skulle flytte, men det bliver bestemt ikke lettere, hvis man har både mand og børn med i tasken. Manden har muligvis travlt og er ikke til meget hjælp, og børnene er, uanset hvor højt man elsker dem, mere en hæmsko end noget andet.

Som kvinden i huset er det derfor op til dig at guide familien gennem det, der følger af udfordringer og praktikaliteter. Læs derfor videre i det der følger, hvis du vil bliv klogere på det mere tekniske i denne proces.

Ved boligkøb

Det er en stor beslutning at købe fast ejendom. Der er mange penge i luften, og der er som følge både mulighed for at vinde stort, men så sandelig også at tabe stort. Med en familie at tage sig af er økonomiske vanskeligheder noget af det sidste, man vil opleve. For at sikre dette ikke sker, vil det være en god idé at tilkoble en boligadvokat i boligkøbsprocessen.

Ejendomsmæglerloven

Det er selvfølgelig altid vigtigt at få professionel rådgivning, men det er blevet endnu vigtigere siden den nye ejendomsmæglerlov trådte i kraft i starten af 2015. Incitamentet med lovgivningen var at sikre mere gennemsigtighed og sikkerhed for forbrugeren. Dette er også lykkedes, men selvfølgelig kun hvis du kender til lovgivningen.

Kort fortalt har lovgivningen betydet, at ejendomsmægler ikke længere må repræsentere både sælger og køber, og lovmæssigt kun står til ansvar for sælger. Det vil sige, at ejendomsmægler er sælgers repræsentant. Hvis du ikke har kendskab til det, kan du havne i en meget uheldig situation, hvor du pludselig står med en bolig der er forgældet. I stedet for at tilkoble mægleren skal du som køber tilkoble en boligadvokat som din uafhængige rådgiver. Man kan sige, at boligadvokat er købers repræsentant på samme måde som mægler er sælgers.

Tinglysning

Et andet element du skal have styr på ved køb af fast ejendom, er digital tinglysning. Kort fortalt er tinglysning registrering af fast ejendom. Det kan resultere i nogle uheldige konsekvenser, hvis du ikke får registreret din ejendom korrekt eller til tiden.

I flere tilfælde vil det være svært at få det ændret, hvis du får registreret det forkert første gang, og hvis det endelig lykkes at ændre det, skal du betale en forholdsvis dyr afgift til staten. Endnu værre kan det gå, hvis du får registreret ejendommen for sent. I så fald kan du ende med at hænge på sælgers gamle gæld.

Finansiering af boligkøb

Din mand er selvfølgelig ude og arbejde for at finansiere boligkøbet, men nogle gange er det bare ikke nok. Hvis det er tilfældet, er der dog flere ting, du kan gøre bag en skærm. Hvis din mand har problemer med dårlige betalere i sin virksomhed, kan I overveje at melde dem til inkasso. Debito har over 100 års erfaring med indkrævning af gæld, og har nogle helt klare, opstillede procedurer, der helt klart vil sikre en hurtig tilbagebetaling fra dine debitorer

Hvis du mangler luft i budgettet til dit køb, kan du overveje en omlægning af dit lån. en omlægning af lånet, også kaldet en konvertering betyder, at du ændrer dit eksisterende lån til et nyt. I praksis betyder det, at dit gamle lån opsiges og derved betales ud, hvorefter det erstattes med et andet lån, hvor der er opstillet nye betingelser.

Mange gange vil det være fordelagtigt at nedkonvertere dit lån. Det vil sige, at man omlægger et fastforrentet lån til et lån med en lavere rente.

(Sponsoreret indlæg)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.