Forældre – sådan får I ro i maven

Det er svært, når et barn flyver fra reden. (Sponsoreret) Både fordi man savner barnet i hverdagen, men også på grund af de bekymringer, der følger med. Kan min lille søn tage ordentligt vare på sig selv? Får han noget ordentligt at spise? Skal han bo i noget snusk? Derfor kommer der her 4 bud på, hvilke ting junior skal sendes afsted med, som skaber ro i maven for forældrene.

frightened-1172122_640 

Klar, parat, skolestart

Noget, som kan bringe ro i kroppen hos forældre, er at vide, at man har givet sit barn de bedste forudsætninger her i livet. Når sønnike står overfor at skulle flytte hjemmefra, er dette oftest forbundet med at starte på nyt studie. Derfor går de gode forudsætninger igen på flere punkter.

Hvor det at blive klar til skolestart tidligere gik på at få udstyret junior med nok blyanter, viskelæder og kladdehæfter, er dagsordenen for at studere en videregående uddannelse meget anderledes. Her koster bøgerne nemt flere tusind kroner hvert semester og generelt gælder det for de fleste uddannelser i dag, at der skal en god og hurtig computer til.

For mange uddannelser gælder det ligeså, at disse kræver specifikke ’gadgets’ eller tilbehør. Skal sønnen læse medicin, skal der investeres i et stetoskop, og hvis han drømmer om at blive ingeniør, er en 3dprinter ligeledes en god ide.

En tryg og hyggelig rede

Børn er kun til låns for forældrene. Ikke desto mindre handler det stadig for forældrene om, at disse får de bedste og tryggeste rammer, når de flytter fra barndomshjemmet.

De fleste forældre drømmer nok om at have muligheden, at kunne købe et rart sted at bo til deres barn. Ikke desto mindre er dette langt fra realistisk for alle. Lejligheder i studiebyerne er dyre, og fremtidsudsigterne vidner ikke om, at disse skulle blive billigere. Derfor er et godt alternativ, at leje.

København og Aarhus er suverænt de største og dyreste studieboliger at bo i. Derfor er det en god ide at udvide sit perspektiv lidt, både når man søger ind på uddannelser, men også når man overvejer hvor man skal bo. Uddannelsesinstitutionerne er gode i hele landet, ligesom nogle endda er bedre, hvis man kommer væk fra de største byer. Eksempelvis er Universitetet i Aalborg et af Danmarks bedste, ligesom at en lejebolig i Aalborg ofte er halvt så billig som en i København.

Det skal føles som hjemme

Som forælder vil man den første tid efter sønnike er fløjet fra reden, være fristet til at ringe ofte, og spørge om sønnen ikke snart kommer hjem på besøg igen. Selvom det er svært, bør man afholde sig fra disse ting så vidt muligt. Ellers kan det være endnu sværere for jeres søn at falde til og tænke over sit nye sted som ’hjemme’.

I denne forbindelse er det derfor også en god ide at fylde det nye hjem med ting, som er genkendelige – både i form og funktion. Ikke sagt at mor skal plastre ungdomshyblen til med familiefotos, men derimod forsøge at gøre tingene og dagligdagen genkendelig. Det kan virke beroligende og trygt, hvis man har sin egen seng og sengetøj med, ligesom det minder om den vante hverdag, hvis man kan få tid og plads Playstation og Playstation 4 udstyr.

Bierne og blomsterne?

Når sønnike er klar til at flytte hjemmefra, har I sikkert været omkring blomsterne og bierne. Ikke desto mindre er det måske en god ide at friske konceptet lidt op – bare en anelse! De ultraseje forældre ville give junior en indflyttergavekurv indeholdende kondomer, klamydia test og glidecreme. Den bedste gave er vel en der bliver brugt?

Dette er et sponsoreret indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.