De vigtigste forberedelser til 2017

Er du klar til det nye år? Ifølge vejrudsigterne starter år 2017 ud med masser af kulde, mørke, blæst og måske noget sne. (Sponsoreret) I hjemmet er der derfor mange ting du kan gøre, for at komme det nye år bedst i møde. Vi giver dig vores bedste tips til, hvordan du forbereder hele familien bedst.

Sørg for ikke at fyre for gråspurvene

Med vinterens kulde og megen blæst, er der stor chance for varmetab i de fleste boliger. Varmetabet skyldes oftest at vinduer, døre, loftslemme, osv. ikke slutter helt tæt, hvorfor den kolde vind kan trænge direkte ind i hjemmet.
Et husmortrick til at holde på varmen indendørs, som kun tager 5 minutter at gøre, er at sørger for, at spænde låseblikket på alle vinduer og døre. Her menes altså, at stramme låsemekanismen på vinduer og døre, også kaldet ’anverferen’, således at disse bliver hårdere at lukke og dermed slutter mere tæt.
Nogle gange skal der dog mere til end en som så. Derfor er det en god ide at sørge for, at dit hjem er ordentligt isoleret. Hvis du eller din mand eller er fiks nok på fingrene, kan I gøre dette selv. Hvis ikke, er det hurtigt og effektivt at få en professionel til at gøre det – og så er det en investering i jeres fremtidige varmeregnskab, som er værd at tage et kviklån for. Husk da i denne forbindelse på, at der er flere, der gerne vil ind i varmen. Pas på med at have gammel isolering liggende, da dette tiltrækker mus osv., som gerne vil videre ind i jeres bolig. Husk derfor at skille jer af med jeres byggeaffald på en miljørigtig måde.

morning-sun-266435_640

Pas på dem du holder af

I de mørke vintertider skal vi passe på hinanden. Derfor skal der selvfølgelig hygges rigtig meget hjemme og børnene skal have varmt tøj på, før de bliver sendt ud af døren. Men mørket gør også, at vi skal passe ekstra meget på hinanden i trafikken.
Først og fremmest gælder det om at håndhæve de gyldne regler om, at man skal bære reflekser. Dette gælder både, når man cykler og går. Hvis man cykler, sker dette selvfølgelig med cykelhjelm, da der om vinteren ligeså er is, som cykeldækkene er tilbøjelige til at smutte og glide på.
Når man går ude efter mørkets frembrud, er refleksen din bedste beskyttelse. Hvis man fx er ude at gå med hunden om aftenen, gør en refleks – på både dig og vovse – at biler kan se dig på lang afstand.
I denne sammenhæng findes der andre hovedpersoner i vores liv, som vi holder meget af og gerne vil passe på. Her taler vi selvfølgelig om menneskets bedste ven, vores hund. Udover en refleks på vovsens snor, kan det også være en god ide med en lille lygte sat fast på dennes halsbånd. Sidst men ikke mindst er det alfa og omega at din hund altid bærer et hundetegn. Vi nærmer os nytårsaften, hvor mange hunde forskrækkede løber hjemmefra, hvorfor et hundetegn medkontaktoplysninger kan bringe disse godt og hurtigt hjem igen.

Gør fodtøjet klar

Med dansk vinter følger måske sne, men i hvert fald salt, slud og sjap. Og er der noget en husmor frygter, så er det sidstnævnte. Især hvis man har børn er det ofte som om der er mere sjap, salt og slud indenfor, end der er udendørs. Det er dog ikke kun børnene der er at takke for den høje vandstand i bryggerset, nej det er ligeså meget manden, kæledyr og os selv. Sjap, salt og slud indendørs er, på godt jysk, rigtig træls, men kan dog hurtigst tørres op og gøres rent. Hvad det gør ved vores fodtøj er dog ikke altid let at rette op på, hvorfor vi anbefaler at komme det i møde.
Gør hele familiens fodtøj klar til vinteren ved at behandle dem, før frostgraderne for alvor sætter ind. Børnenes termostøvler har godt af en gang nanobehandling, som man kan få på spray. Denne behandling gør, at vand, mudder osv. bliver afvist og at støvlerne forbliver rene og fødderne tørre og varme. Din mands lædersko skal have et ordentligt lag skofedt, som både afviser smuds og holder læderet blødt. Hvis du selv har investeret i et par gode støvler, fx de lækre fra Toga Pulla, , er det en god ide at give dem en grundig omgang imprægnering. Især hvis dine støvler er af ruskind, er imprægnering en nødvendighed for at holde dem fri for salt-skjolder m.m.

Indlægget er sponsoreret

1 Comment

  • Ja, det er jo nærmest det samme her i år 2018. Desværre! Det er spændende hvornår det bliver bedre og om det nogensinde bliver det hihi. Men er det stadig værd at tage et kviklån for? Syntes det er så mange forskellige at vælge i mellem at det er svært at beslutte sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.