5 tips til den studerende mor

Selvom mange gerne vil vente til de er helt færdige med studier, har fået fuldtidsarbejde og fundet drømmeboligen inden de får børn, kan det sagtens lade sig gøre at have børn imens man er studerende. (Sponsoreret) Faktisk er der mange fordele ved det, vi har derfor samlet vores bedste tips til at være studerende mor nedenfor. 

Udnyt fleksibiliteten som studerende

Den største fordel ved, at være studerende frem for at have fast arbejde som mor, er at du har en langt større fleksibilitet, når du er studerende. Der er sjældent mødepligt til forelæsninger eller gruppearbejde på universitetet, og du kan derfor letter selv planlægge hvornår du er på studiet og læser og hvornår du er hjemme og bruger tid sammen med dine børn.

Læg en plan for ugen

Selvom du er mere fleksibel som studerende, kan det stadig blive svært at få det hele til at hænge sammen. Du kan få mere overskud, hvis du lægger en plan for en uge af gangen. Når du lægger en ugeplan kan du skrive de forelæsninger ind, som du gerne vil nå, og skrive ind hvornår du skal have tid til at arbejde med dine opgaver.

Når du lægger en ugeplan får du et overblik over, hvornår du har tid til at være sammen med dine børn og kan på den måde bedre få et overblik over ugen.

Prioriter din økonomi

Det kan godt være svært at få økonomien til at hænge sammen som studerende. For at få økonomien til at hænge sammen, er du ofte nødt til at prioritere, hvad du vil bruge dine penge på.

Det kan fx være du gerne vil prioritere at bo tæt på studiet, som ofte er dyrere end hvis du bor længere væk fra midtbyen. Men ofte gør det en stor forskel at bo tæt på studiet, så du ikke skal bruge lang tid på transport. Som studerende har du også den fordel, at du kan bo i studieboliger som er billigere end typiske lejligheder og hvis du kigger rundt på nettet efter find studiebolig, kan du, hvis du er heldig, finde en studiebolig tæt på dit universitet.

Udnyt ferierne fra studierne

Der er også den fordel ved at være studerende som mor, frem for at have et fuldtidsarbejde, at du har længere ferie, og har ferie samtidig med dine børn. Det giver dig en mulighed for at udnytte ferierne bedre. Lige nu venter efterårsferien rundt om hjørnet, som er en perfekt mulighed for at hygge med dine børn og bruge lidt ekstra tid sammen. I kan fx begynde på at lave lidt hjemmelavet julepynt på nogle af regnvejrsdagene. Det virker måske som om, at der er længe til jul, men vi skriver snart december på kalenderen, og når først julemåneden er gået i gang, kan der hurtigt blive travlt med julefrokoster og gaveindkøb og I kan derfor roligt starte på julepynten nu.

Kom af med dine hængepartier

Hvis du har mange hængepartier, som du mangler at få styr på, kan det hjælpe dig meget i hverdagen, hvis du får styr på dem. Det kan fx være du mangler at få styr på nogle boligpapirer, at du gerne vil tjekke op på din forsikring, mangler at ringe til en ven, eller du måske gerne vil lave et testamente.

Når vi har hængepartier, kan det godt tage maget energi at tænke på at det skal ordnes uden at det bliver gjort. Du kan derfor få mere energi, hvis du får styr på dine hængepartier en gang for alle.

Det kan også være du sidder fast med en opgave på dit studie. Her er det vigtigt at spørge dine medstuderende eller din lære om hjælp, så du kan komme videre og ikke bruger for lang tid, uden nødvendigvis at komme meget længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.